• Kollikatu 4 B
  • Helsinki, Pasila
  • 2h+kt+lasitettu 12,5m2 eteläparveke

Kollikatu 4 B

Helsinki, Pasila

2h+kt+lasitettu 12,5m2 eteläparveke

199 900 € (5 794,20 €/m²)

34,5 m²

Tyyppi

Kerrostalo

Rakennusvuosi

2023

Seuraava julkinen esittely

-

Hoitovastike

258,75 € / kk

Tontti

Vuokra

Varaa yksityisesittely

Seuraava julkinen esittely:
-

SIJOITTAJALLE VALMIIKSI VUOKRATTU KOMPAKTI KAKSIO 12,5M2 SUURUISELLA LASITETULLA ETELÄPARVEKKEELLA!, SOPII MYÖS HYVIN OMAAN KÄYTTÖÖN!

Yhtiö valmistunut huhtikuun 2023 lopussa. Helsingin Lumina on rakennettu uudelle Postipuiston alueelle Pohjois-Pasilaan. Postipuiston moderni asuinalue kannustaa yhteisölliseen ja aktiiviseen elämään kattavien palveluiden läheisyydessä ja erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Pasila on keskeisen Helsingin kaupunginosa, jota kutsutaan ”Suomen saavutettavimmaksi paikaksi”, eikä suotta – Pasilan rautatieasema on liikenteen risteyskohta, josta on loistavat kulkuyhteydet niin Helsingin keskustaan, lentokentälle kuin ympäri Suomen.

Huoneisto vuokrattu 1.5.2023 alkaen toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella, vuokra sopimuksen alkaessa 850,00 euroa/kk + vesiennakkomaksu 20,00 euroa/kk, kulutuksen mukaan huoneistokohtainen mittaus. Vuokralainen ottaa asuntoon laajan kotivakuutuksen vastuuosalla. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajankota vuokralaisella on maaliskuu 2024. Vuokralainen voi irtisanoutua aikaisemminkin maksamalla 1kk vuokran suuruisen irtisanomiskorvauksen vuokranantajalle. Vuokravakuus yhden kuukauden vuokraa vastaava rahavakuus. Vuokraa voidaan tarkistaa vuosittain enintään 5%. Ensimmäinen korotusmahdollisuus on 1.1.2024.

Korotettua rahoitusvastiketta kerätään 1.1.2024-30.04.2024 jonka jälkeen 01.05.2024-31.12.2024 rahoitusvastike on (yhtiölainan korko) 1,09 euroa/ os/ kk = 625,66 euroa/kk.

Korko on laskettu todellisella vuosikorolla 12kk Euribor + 0,80 % marginaalilla. Laina-aika on rakennusaika + 3 + 21 vuotta, josta rakennusaika + kolme ensimmäistä asumisvuotta ovat lyhennysvapaita. Lyhennykset puolivuosittain tasalyhennyksin kun lyhennykset alkavat. Lyhennysarvio 1,02 €/osake/kk (586,00 euroa) + koron osuus. Osakkeenostajilta aletaan kerätä vastiketta lainan lyhennystä varten puoli vuotta ennen ensimmäisen lyhennyksen erääntymistä. Yhtiö rakennetaan vuokratontille. Tonttivuokra sisältyy hoitovastikkeeseen. Rakennuslainan korko tällä hetkellä 1,87/ velallinen osake.

Lisätiedot ja esittelyvaraukset: iHomes LKV, Veli-Matti Kopio, p. 050-315 3084 tai

Sijainti:

Kollikatu 4 B

Postinumero:

00240

Kerros:

2/8

Pinta-ala:

34,5 m²

Kokonaispinta-ala:

34,5 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Lasitettu 12,5m2 eteläparveke

Pinta-alan peruste:

Yhtiöjärjestyksen mukainen

Asunnon kunto:

Uusi

Listauksen tyyppi:

Kerrostalo

Rakennusvuosi:

2023

Käyttöönottovuosi:

2023

Huoneluku:

2

Lisätietoa vapautumisesta:

Huoneisto vuokrattu 1.5.2023 alkaen, vuokra sopimuksen alkaessa 850,00 euroa/kk + vesiennakkomaksu 20,00 euroa/kk, kulutuksen mukaan huoneistokohtainen mittaus. Vuokralainen ottaa asuntoon laajan kotivakuutuksen vastuuosalla. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajankota vuokralaisella on maaliskuu 2024. Vuokralainen voi irtisanoutua aikaisemminkin maksamalla 1kk vuokran suuruisen irtisanomiskorvauksen vuokranantajalle. Vuokravakuus yhden kuukauden vuokraa vastaava rahavakuus. Vuokraa voidaan tarkistaa vuosittain enintään 5%. Ensimmäinen korotusmahdollisuus on 1.1.2024. Huoneisto myydään vuokrattuna.

Omistustyyppi:

Oma

Velaton hinta:

199 900 €

Myyntihinta:

46 517 €

Velkaosuus:

153 383,14 €

Neliöhinta:

5 794,20 €/m²

Yhtiövastike:

1 332,13 € / kk
(Hoitovastike 258,75 € / kk + Rahoitusvastike 1 073,38 € / kk)

Vesimaksu:

Vesimaksuennakko 20 € / kk / hlö (Ennakko, tasaus kulutuksen mukaan)

Lisätietoja maksusta:

Korotettua rahoitusvastiketta kerätään 1.1.2024-30.04.2024 jonka jälkeen 01.05.2024-31.12.2024 rahoitusvastike on (yhtiölainan korko) 1,09 euroa/ os/ kk = 625,66 euroa/kk.

Laina-aika on rakennusaika + 3 + 21 vuotta, josta rakennusaika + kolme ensimmäistä asumisvuotta ovat lyhennysvapaita. Lyhennykset puolivuosittain tasalyhennyksin. Lyhennysarvio 1,02 €/osake/kk (586,00 euroa) + koron osuus kun lyhennykset alkavat. Osakkeenostajilta aletaan kerätä vastiketta lainan lyhennystä varten puoli vuotta ennen ensimmäisen lyhennyksen erääntymistä. Mahdollisen koron vaihtuminen vaikuttaa koron osuuteen, joka voi kasvaa tai vähentyä. Yhtiö rakennettu Helsingin kaupungin vuokratontille. Tonttivuokra sisältyy hoitovastikkeeseen. Hoitovastikkeeseen ei sisälly Postipuiston alueen yhteiskerhotilojen vuokrakustannusta.

Keittiön kuvaus:

Kaksioiden keittiöissä on neljän levyn keraaminen liesitaso, kalusteeseen upotettu erillisuuni, liesikupu ja astianpesukone sekä jääkaappipakastin.

Olohuoneen kuvaus:

Seinät maalattu, lattia tammilautaparketti

Makuuhuoneen kuvaus:

Seinät maalattu, lattia tammilautaparketti

Kylpyhuone:

Pesuhuoneiden lattia laatta ja seinät laatoitettuja, wc-istuin suihku, suihkuseinä, käsienpesuallas, valopeili.

Sauna:

Kyllä

Saunan kiuastyyppi:

Sähkökiuas

Näkymät:

Etelä

Parveke:

Lasitettu

Parvekkeen suunta:

Etelä

Kaapeli-tv:

Kyllä

Käyttö / luovutusrajoitukset:

Muut maksut: Vesimaksuennakko 20,00 €/hlö/kk, kulutuksen mukaan. Autopaikka hoitovastike 39,00 €/kk. Pesutupamaksu 10,00 €/kk. Saunavuoro 25,00 €/kk. Tontin vuokran tarkistusperuste indeksi. Yhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta kaupan jälkeen. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin mahdollisesti kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan. Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Kotivakuutus omien sopimusehtojen mukaisesti. Ostaja maksaa varainsiirtoveroa 1,5 % velattomasta kauppahinnasta. Luovutusrajoitus: Yhtiöjärjestys 6§: Yhtiön rakennusluvassa on rajoitus: Asuntoja ei saa käyttää majoitukseen. Määräys ei koske asunnon satunnaista vuokrausta asunnon kirjoilla olevan lyhyehkö lomamatkojen ja muiden vastaavien ajaksi. Yhtiöjärjestys 10§: Yhtiön asuinhuoneistojen ja osakashallinnassa olevien muiden tilojen rakentamisvaiheen aikaisiin rakennussuunnitelmiin kuulumattomien osakkeenomistajan asentamien tai asennuttamien rakenteiden ja rakennelmien osalta on korjaus-, kunnossapito-, huolto-, vahinko- ja muu vastuu kyseisen huoneiston tai tilan hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistajalla.

Taloyhtiön nimi:

Asunto Oy Helsingin Lumina

Isännöitsijän nimi:

Juhani Mauno

Isännöitsijän­toimisto:

Kiinteistötahkola Oy

Isännöitsijän puhelin:

020 74 8 8340

Isännöitsijän sähköposti:

Kiinteistön­hoidosta vastaa:

Huoltoyhtiö

Taloyhtiöön/­kiinteistöön kuuluu:

Taloyhtiön saunaosasto ja kerhotila sijaitsevat As Oy Helsingin Harmonian ullakkokerroksessa. Yhtiön IV-konehuone sijaitsee A-rapun ullakkokerroksessa. Lämmönjakohuone, sähköpääkes- kus ja siivouskomero sekä väestönsuoja sijaitsevat kellariker- roksessa. Pesula ja kuivaushuone sijaitsevat As Oy Helsingin Barokin kellarikerroksessa.

Kaavatilanne:

Asemakaava

Lisätiedot kaavoituksesta:

Helsingin kaupunki

Tontin pinta-ala:

1153 m²

Tontin omistus:

Vuokra

Tontin vuokra-aika päättyy:

2080-12-30

Tontin tiedot:

Helsingin kaupungin vuokratontti

Maanvuokraaja:

Helsingin kaupunki

Maan vuosivuokra:

87 253,35 €

Rakennusmateriaali:

Teräsbetoni/Tiiliverhoilu

Lämmitysjärjestelmä:

Kaukolämpö

Ilmanvaihto:

Asunnoissa on lämmöntalteenotolla varustettu koneel- linen keskitetty tulo- ja poistoilmanvaihto. Keittiön liesikupu on kytketty asunnon poistoilmanvaihtoon.

Kattotyyppi:

Harjakatto/Bitumikermikate

Lunastusoikeus yhtiöllä:

Ei

Lunastusoikeus osakkailla:

Ei

Energiatodistus:

Kyllä

Energialuokka:

B2018

Liikenneyhteydet:

Bussipysäkki lähellä, sujuvat yhteydet omalla autolla, juna-asema lähellä ja hyvät pyöräilytiet

Palvelut:

Hyvät

Koulut:

Alueella

Päiväkodit:

Alueella

Taloyhtiön autopaikat:

12 kpl erillisinä osakkeina

Taloyhtiöllä sauna:

Kyllä

Taloyhtiöllä on:

Kaapeli-tv

Hissi:

Kyllä

Asuntojen määrä:

37

Taloyhtiön lisätiedot:

Yhtiö varustetaan yleiskaapelointiverkolla ja liitetään yleiseen televerkkoon operaattorin kiinteistökuidulla (sisältää kaapeli-tv:n). Osakkaat vastaavat taloyhtiölainasta yhdessä, mikä viime kädessä voi johtaa muiden osakkeenomistajien maksuvastuuseen, jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä. Mikäli osakas laiminlyö vastikevastuun hoitamisen niin yhtiö voi myös ottaa huoneiston haltuun ja vuokrata/ myydä osakkeet mikäli pääomavastikkeita ei saada muutoin joidenkin asuntojen osalta perittyä.

Asbestikartoitus:

Ei